AZ-directeur Robert Eenhoorn ANP

Geen vaste directie, een nieuwe trainer, een lege kas en een competitie die al over tweeënhalve week van start gaat. Het is de huidige stand van zaken bij Feyenoord, na het vertrek van Jan de Jong als algemeen directeur. Volgens NOS-voetbalcommentator Arno Vermeulen is het voor de Raad van Commissarissen in Rotterdam-Zuid zaak om nu snel te handelen.

"Er is waanzinnig veel aan de hand, het lijkt wel even een stuurloos schip. Het is geen geheim dat Robert Eenhoorn, de huidige directeur van AZ, al eerder op de lijst stond van potentiële directeuren. Ook toen De Jong de nieuwe directeur werd. Eenhoorn heeft zijn roots in Rotterdam en heeft er veel contacten", aldus Vermeulen die voorziet dat er opnieuw gekeken zal worden naar dat oorspronkelijke lijstje.

'Ambitie bij Feyenoord'

"Het zou in een stroomversnelling kunnen komen nu. De RvC van Feyenoord zal proberen Eenhoorn naar De Kuip te halen", zegt Vermeulen.

Maar zit Eenhoorn wel te wachten op een overgang naar Rotterdam? Vermeulen: "Er wacht hem dan een zware taak en de vraag is of hij dat wil. Het loopt momenteel op rolletjes bij AZ. Maar dat zijn ambitie uiteindelijk wel bij Feyenoord ligt, dat lijkt me niet heel vreemd."

Reden voor het vertrek van De Jong bij Feyenoord is een verschil van inzicht over de te varen koers binnen de club. Vermeulen denkt niet dat dat te maken heeft met de komst van het eventuele nieuwe stadion.

"Ik begrijp dat het meer met financiën te maken heeft. Jan de Jong wilde minder risico met Feyenoord nemen dan de huidige RvC. Daar zat het belangrijkste verschil."

'Touwtjes in handen houden'

"De Jong komt bij de publieke omroep vandaan, de voetballerij zit veel opportunistischer in elkaar", vervolgt Vermeulen.

"De Jong wilde dat Feyenoord financieel de touwtjes in handen zou houden en dat men de baas zou blijven, ook als er externe geldschieters naar De Kuip zouden komen. Daar denkt de RvC blijkbaar anders over."

STER reclame