ANP
NOS Voetbal

Algemeen directeur De Jong alweer weg bij Feyenoord

Algemeen directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord. Reden is een verschil van inzicht met de Raad van Commissarissen over de te varen koers bij de club.

"Feyenoord staat voor een aantal belangrijke beslissingen aangaande de toekomst van de club", aldus De Jong die zegt zich niet te kunnen vinden in een aantal daarvan. "Dat gebeurt vaker in de grotemensenwereld en zeker in het voetbal. Daar moet je ook niet te moeilijk over doen", voegt De Jong daaraan toe op de website van Feyenoord.

De Jong begon in 2017 als opvolger van Eric Gudde aan de klus in Rotterdam. Na minder dan twee jaar komt er dus al een eind aan dat dienstverband. Eerder werkte de 52-jarige De Jong 24 jaar lang bij de NOS.

Onrust op bestuurlijk vlak

Het is de afgelopen jaren onrustig bij Feyenoord op bestuurlijk vlak. De laatste twee jaar vertrokken drie leden van de Raad van Commissarissen (onder wie de voorzitter), het hoofd jeugdopleidingen en technisch directeur Martin van Geel.

Feyenoord gaat op zoek naar een opvolger voor De Jong. "We verwachten deze op redelijke termijn te kunnen vinden, maar daarover valt nu uiteraard nog niks te zeggen", zegt RvC-voorzitter Toon van Bodegom.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl