Brand en barricades op de Parijse Champs-Élysées
NOS Nieuws

Rellen na afloop Quatorze Juillet-parade op Champs-Élysées

De Franse politie heeft traangas ingezet om demonstranten op de Champs-Élysées in Parijs uit elkaar te drijven. Een paar honderd zogenoemde gele hesjes weigerden te vertrekken toen de weg weer werd vrijgegeven voor verkeer na de parade ter gelegenheid van de Franse feestdag Quatorze Juillet.

De demonstranten blokkeren de Champs-Élysées met hekken, vuilnisbakken en afval. Ook gooien ze voorwerpen naar de politie en steken ze vuilnisbakken in brand.

Eerder vanmiddag maakte de Franse politie bekend ruim 150 gele hesjes te hebben gearresteerd die tijdens de parade wilden demonstreren. Leiders van de gele hesjes hadden hiertoe opgeroepen.

Twee van de leiders zijn door de politie gearresteerd op verdenking van het organiseren van een illegale demonstratie. Een andere leider, Éric Drouet, werd vanmorgen al aangehouden op de Champs-Élysées, wat leidde tot ongeregeldheden.

De aanhouding van gele hesjesleider Éric Drouet.

Tientallen gele hesjes scholden vanmorgen president Macron uit toen hij aankwam op de Champs-Élysées voor de viering van Quatorze Juillet.

Macron bekeek de parade in gezelschap van verschillende Europese leiders, onder wie premier Rutte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl