NOS SportAangepast

Motocrosser Gajser domineert GP van Azië en loopt verder uit

Motocrosser Gajser domineert in GP van Azië

Motocrosser Tim Gajser heeft in Indonesië goede zaken gedaan in de strijd om de wereldtitel. De Sloveen en leider in het algemeen klassement was bij de GP van Azië in zowel de eerste als tweede manche de snelste. Zodoende loopt hij verder uit op zijn concurrenten.

Gajser, die nog altijd niet hoeft op te boksen tegen de nog geblesseerde topcoureurs Jeffrey Herlings en Antonio Cairoli, had in de eerste manche alleen wat te vrezen van de Zwitsers Arnaud Tonus en Jeremy Seewer. Zij werden respectievelijk tweede en derde. Glenn Coldenhoff eindigde op respectabele afstand op de vierde plaats.

Tweede manche

In de tweede manche in Semarang ging Gajser, de wereldkampioen van 2016, opnieuw voortvarend van start. Hij lag snel weer op kop en zijn positie kwam nooit serieus in gevaar.

Achter Gajser werden de Let Pauls Jonass en Arnaud Tonus tweede en derde. Glenn Coldenhoff was opnieuw de beste Nederlander met een zevende plaats. De 22-jarige Brian Bogers uit Eindhoven werd achtereenvolgens elfde en dertiende.

Tim Gajser

Na twaalf van de achttien GP's gaat Gajser ruim aan de leiding in het algemeen klassement. Gajser staat 137 punten voor op Seewer. De Italiaan Antonio Cairoli bezet de derde plaats. Coldenhoff is met een zevende plaats de best geklasseerde Nederlander. Bogers bezet de vijftiende plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl