NOS Nieuws

Manhattan avond in het donker door stroomstoring

In New York heeft een grote stroomstoring in Manhattan bijna de hele avond geduurd. Metro's stonden stil, verkeerslichten werkten niet, mensen kwamen vast te zitten in liften en op Broadway begonnen shows later of werden ze afgelast.

Zo zie je New York niet vaak:

Urenlange stroomstoring legt leven in Manhattan plat

De stroomstoring ontstond aan het begin van de avond door een brand in een transformatorstation. Ongeveer 40.000 huishoudens, bedrijven en horeca hadden last van de storing. Tegen middernacht was het probleem overal opgelost en had iedereen weer stroom.

De storing trof de Upper West Side en Midtown Manhattan. Het Rockefeller Center kwam zonder stroom te zitten. Ook een concert van Jennifer Lopez in Madison Square Garden moest worden afgebroken.

1977

Saillant detail is dat de storing exact 42 jaar na de grote stroomstoring van 1977 was. Toen zat een heel New York, op een paar buurten na, zonder stroom na blikseminslag. Dat leidde in de hele stad tot plunderingen en brandstichtingen. Meer dan 1600 winkels werden vernield; de schade liep in de honderden miljoenen dollars.

Gebouwen in het donker in de buurt van Times Square

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl