In de Beatrixtunnel in Hilversum stond zoveel water dat een automobiliste uit haar auto moest worden gehaald
NOS NieuwsAangepast

Lokaal forse wateroverlast na noodweer, code geel ingetrokken

Het midden en oosten van het land kregen vanmiddag te maken met flinke wateroverlast door een wolkbreuk. Het heftigste noodweer heeft Nederland inmiddels richting Duitsland verlaten. Het KNMI heeft code geel ingetrokken.

Onweer, harde windstoten (rond de 60 km per uur) en vooral veel regen veroorzaakten lokaal problemen. Overstroomde straten, lekkages, blikseminslagen en extra lange files waren er, met name in het Het Gooi, Utrecht en Drenthe.

In Epe en Utrecht Overvecht viel bijvoorbeeld in een half uur tijd tussen de 40 en 50 millimeter neerslag, meldt Weerplaza. Ter vergelijking: normaal valt in juli gemiddeld ongeveer 80 millimeter in totaal.

Beelden van de wateroverlast in de regio Utrecht/Het Gooi:

Wateroverlast: natte voeten en zwemmen op het Mediapark

Het Drents Museum in Assen werd tijdelijk ontruimd omdat er een grote hoeveelheid water op het dak stond. In Coevorden is het dak van koffiegroothandel Feyen ingestort. Alle werknemers konden het pand verlaten, er is niemand gewond geraakt.

In Flevoland was festival Wildeburg op last van de organisatie gesloten. De elfduizend bezoekers moesten op de camping blijven tot het noodweer voorbij was.

Bij diverse bedrijven op het Mediapark in Hilversum stroomde water naar binnen. Op sociale media verschenen daar meerdere video's van:

In het centrum van Hilversum kwam een automobiliste vast te zitten in het hoge water onder de Beatrixtunnel. Bepaalde straten zijn om die reden afgezet. Golfslag van auto's kan ook schade aan huizen veroorzaken.

"De veiligheid van bewoners staat nu voorop", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Gaten in de weg moeten worden gerepareerd en weggespoelde putdeksels moeten worden teruggeplaatst. Als mensen in putten stappen is de ellende niet te overzien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl