NOS Sport

'Postergirls' Keijser en Paulis zijn weer aan het bouwen

'Postergirls' Keijser en Paulis zijn weer aan het bouwen

De laatste keer dat de internationale roeitop in Nederland neerstreek was vijf jaar geleden. De Amsterdamse Bosbaan was toen het toneel van de WK.

De komende dagen is de Willem Alexanderbaan in Rotterdam het decor van het finaleweekend van de wereldbeker en staat er dus weer toproeien op het programma in Nederland.

Marieke Keijser (22) en Ilse Paulis (25), uitkomend in de lichte dubbeltwee, zijn twee van die toproeiers en mede daarom prijken ze als ware 'postergirls' op diverse reclamezuilen in het land.

De twee veroverden vorig jaar in hun eerste grote wedstrijd samen Europees goud op de EK, maar of we in Rotterdam vuurwerk kunnen verwachten van het duo is echter de vraag.

Ze zitten dit weekend namelijk voor het eerst weer samen in de boot na een langdurige rugblessure van Keijser, die haar vijf maanden kostte.

"Het was een beetje tegenstribbelen van mijn lichaam", erkent Keijser, geboren en getogen in Rotterdam. "Ik heb dat nog nooit meegemaakt, een langdurige blessure zonder een oorzaak of oplossing."

Ilse Paulis (l) en Marieke Keijser met hun gouden medaille op de EK in Glasgow in 2018

Ook mentaal waren het vijf zware maanden voor Keijser. "Na die periode heb ik af en toe wel een dag gehad dat ik er doorheen zat. Maar dan heb je maar één ding te doen. En dat is lekker gaan trainen. En dat werkte goed."

Voor Paulis, die met Maaike Head olympisch goud veroverde in Rio, was het even schakelen. "We hebben heel duidelijk afgesproken dat we onze eigen weg gingen", zegt ze. "Dus dan zit je even niet met elkaar in de boot, maar je werkt wel samen verder aan de dubbel."

Of de twee kanshebbers zijn voor eremetaal zal dit weekend duidelijk worden, zelf durven ze nog niet te zeggen waar ze staan. "We doen wat we kunnen op dit moment, we zijn aan het bouwen", aldus Paulis. "We gaan ons beste roeien laten zien, wat we op dit moment kunnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl