ANP
NOS Wielrennen

Groenewegen kopman op Europese kampioenschappen in Alkmaar

Bondscoach Koos Moerenhout gaat met Dylan Groenewegen als kopman naar de Europese kampioenschappen wielrennen, die van 7 tot en met 11 augustus in Alkmaar worden gehouden.

"Voor de wegrit zal Dylan Groenewegen het speerpunt zijn", aldus Moerenhout, die ook onder anderen Niki Terpstra en Mike Teunissen selecteerde.

Bij de vrouwen zijn Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen, de kampioene van 2016, niet van de partij. Marianne Vos, die in 2017 het EK-goud greep, maakt wel deel uit van de EK-selectie.

Jos van Emden, Ellen van Dijk (goud op alle drie de voorgaande Europese kampioenschappen) en Lucinda Brand rijden de tijdrit.

De tweede Nederlandse man voor de tijdrit wordt later bekendgemaakt.

Voor de teamrelay, een aflossingskoers voor gemengde teams, werden Amy Pieters, Marianne Vos, Chantal Blaak, Bauke Mollema, Ramon Sinkeldam en Koen Bouwman geselecteerd.

Overzicht selecties

Selectie heren weg: Dylan Groenewegen, Dylan van Baarle, Niki Terpstra, Elmar Reinders, Tom Leezer, Ramon Sinkeldam, Mike Teunissen en Sebastian Langeveld.

Selectie heren tijdrit: Jos van Emden. Tweede Nederlander nog niet bekend.

Selectie dames weg: Lucinda Brand, Ellen van Dijk, Chantal Blaak, Marianne Vos, Amy Pieters, Demi Vollering, Lorena Wiebes en
Kirsten Wild.

Selectie dames tijdrit: Ellen van Dijk en Lucinda Brand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl