Lee Seung-hoon juicht na winst op de massastart van de Spelen van 2018
NOS Schaatsen

Schorsing voor schaatser Lee Seung-hoon wegens mishandelen teamgenoten

Schaatser Lee Seung-hoon is voor een jaar geschorst wegens het mishandelen van twee jongere teamgenoten. Hij kan nog in beroep gaan bij het olympisch comité van Zuid-Korea.

De Koreaanse schaatsbond acht bewezen dat Lee zijn teamgenoten meerdere keren mishandeld heeft. Het gaat om incidenten in 2011, 2013 en 2016 in een hotel, een restaurant en bij internationale races.

De 31-jarige Lee geldt als de succesvolste Zuid-Koreaanse langebaanschaatser ooit. Hij won in 2010 na de foute wissel van Sven Kramer olympisch goud op de 10.000 meter en greep in 2018 olympisch goud op de massastart.

Vorig seizoen reed Lee nog enkele marathons in Nederland. We maakten toen onderstaande reportage:

Valse start Lee op marathon: schaatsen niet mee

Bij AB Vakwerk, de marathonploeg waarbij Lee onder contract staat, weet men nog niet wat de gevolgen van Lee's schorsing zijn voor diens marathonseizoen.

"Lee zou komende winter louter kunstijswedstrijden voor ons rijden", aldus teammanager Teun Breedijk. "En na het begin van het seizoen zou hij terug naar Zuid-Korea afreizen in verband met de olympische kwalificaties aldaar. Hoe dat nu gaat lopen is voor ons nog onduidelijk."

"Ik neem wel aan dat de KNSB een officiële schorsing van Lee zal overnemen, en zou me kunnen voorstellen dat onze sponsor niet met het gedrag van Lee geassocieerd wil worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl