ProShots
NOS Voetbal

Utrecht blijft druk bezig op de transfermarkt: nu Dalmau van Heracles

Adrián Dalmau verruilt Heracles voor FC Utrecht. De Spaanse topscorer van de Almeloërs was na een sterk debuutseizoen in de eredivisie met negentien goals al weken bezig om een transfer te forceren.

Zo weigerde Dalmau (25) eind juni plaats te nemen op de teamfoto voor het nieuwe seizoen, omdat de club niet wilde meewerken aan een transfer naar Maccabi Tel Aviv.

Met FC Utrecht, dat in de play-offs om Europees voetbal dit seizoen nog te sterk was voor Heracles, heeft Dalmau zijn stap hogerop alsnog te pakken.

Dalmau: "Ik heb de club laten weten dat ik klaar ben voor een nieuwe stap. En die stap is dus FC Utrecht. Afgelopen seizoen hadden we met Heracles veel moeite met Utrecht. Het is een goed team met een hoog niveau. Als ik hier meer kansen krijg, waarom zou ik dan niet meer kunnen scoren dan de negentien van afgelopen seizoen. Mijn gevoel bij deze club is goed."

Zeven ton

Met Cyriel Dessers bewandelt een andere aanvaller de omgekeerde weg. Dessers (24) tekende dinsdag voor drie jaar in Almelo. De Belg kende twee jaar geleden een sterk debuut in de Domstad, maar kwam mede door een zware knieblessure nog maar weinig in het stuk voor in het afgelopen seizoen.

Utrecht betaalt zeven ton aan Heracles, waarbij de transfer van Dessers is inbegrepen.

NOS
Adrián Dalmau krijgt bij FC Utrecht rugnummer 11

Ook Van Nieff weg

Naast Dalmau is ook Yoëll van Nieff vertrokken bij Heracles. De 26-jarige gaat in Hongarije voetballen voor Puskás Akadérnia FC. De middenvelder stond pas een seizoen onder contract in Almelo, maar maakte weinig indruk.

Pro Shots
Yoëll van Nieff

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl