NOS Sport

Even slikken voor Grol en Meyer: judogrootheid Riner is terug

De Nederlandse judoka's Henk Grol en Roy Meyer kunnen hun borst natmaken. In hun gewichtsklasse heeft grootheid Teddy Riner op 30-jarige leeftijd zijn comeback gemaakt. Duidelijk is dat het Franse zwaargewicht nog altijd een klasse apart is.

Twintig maanden na zijn laatste wedstrijd won tienvoudig wereldkampioen Riner afgelopen weekend de Grand Prix van Montreal, ook al is hij met zijn 150 kilogram nog lang niet wedstrijdfit.

In Montreal rekende Riner in de finale af met de Japanner Hisayoshi Harasawa, die hij ook de baas was in de olympische finale van 2016 in Rio de Janeiro. Door de overwinning is Riner nu 148 duels op rij ongeslagen.

Riner is terug voor derde olympische titel

In november 2017 kondigde Riner zijn tijdelijk afscheid aan, maar met Tokio 2020 in aantocht begon het toch weer te kriebelen. De Fransman wil daar zijn derde olympische titel behalen en dat betekent een enorme concurrent erbij voor Grol en Meyer.

"Het is tijd. Ik ben hier om toe te werken naar mijn oude niveau. Judo, ik heb je gemist!", schreef Riner zondag op Twitter.

Roy Meyer is bij de zwaargewichten de nummer negen van de wereldranglijst en Grol de nummer elf. Beiden deden niet mee in Montreal. Slechts een van hen kan naar de Spelen in Tokio, omdat ieder land maar een judoka per klasse mag afvaardigen.

Riner steeg door zijn overwinning in Montreal van de 35ste naar de 12de plaats op de ranglijst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl