Lieke Martens langs het trainingsveld ANP

Het blijft twijfelachtig of Lieke Martens zondagmiddag (17.00 uur) inzetbaar is tijdens de finale van het wereldkampioenschap. Martens bleef zaterdagochtend tijdens de laatste training voor het duel met de Verenigde Staten opnieuw aan de kant. Ze nam buiten beeld van de vele camera's plaats in de dug-out.

De Limburgse volgt hetzelfde aangepaste programma als in de aanloop naar de kwartfinale tegen Italië en de halve finale tegen Zweden.

De training van Oranje in Frankrijk ANP

Aan het einde van de training, die alleen het eerste kwartier open was voor de pers, deed ze nog wat loopoefeningen op het veld. De bal raakte de nummer 11 van Oranje niet aan.

"Lieke is voor ons een heel belangrijke speler, we willen graag dat ze meedoet", zei bondscoach Sarina Wiegman. "Maar wat niet kan, dat kan niet. We gaan er nu alles aan doen om haar voor zondag fit te krijgen."

Martens heeft al een tijdje last van een teen. Met pijnstillers kon ze tegen Italië de hele wedstrijd zonder problemen spelen, maar tegen Zweden had de aanvalster van FC Barcelona zo veel last dat ze in de rust vervangen moest worden. Bondscoach Sarina Wiegman vertelde vrijdag dat het twijfelachtig is of Martens in actie kan komen in de WK-finale.

Martens over pijnlijke teen: 'Bondscoach beslist of ik speel'

Stefanie van der Gragt kampt ook met lichte fysieke problemen. Tijdens de training liep ze te trekkebenen. Van der Gragt miste eerder het groepsduel tegen Kameroen vanwege knieklachten.

Wiegman: "De spelers zijn na iedere wedstrijd moe. Maar als je wint en je staat in de finale, dan voelt die vermoeidheid niet zo zwaar hoor. Dat geeft zoveel energie."

STER reclame