Sarina Wiegman en Jackie Groenen, de matchwinner tegen Zweden in de halve finales
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

Vandaag klinkt in Brussel het startschot voor de 106e editie van de Tour de France. De eerste etappe begint en eindigt in Brussel. Ook gaat de aandacht uit naar het gras van Wimbledon, waar Kiki Bertens in actie komt voor een plek in de vierde ronde.

Omdat de eerste Touretappe naar alle waarschijnlijkheid in een massasprint in Brussel zal eindigen, geldt sprinter Dylan Groenewegen als een belangrijke kandidaat voor de ritzege. En daarmee zou hij tevens voor het eerst sinds 1989 de gele trui weer in Nederlandse handen kunnen brengen. Destijds droeg Erik Breukink de leiderstrui.

Vanaf 11.55 uur is de etappe live te volgen op NPO 1 en via NOS.nl en de NOS-app. Vanwege het WK voetbal voor de vrouwen wordt er rond kwart over vijf op televisie overgeschakeld naar NPO 2.

Om 14.00 uur begint op NPO Radio 1 de uitzending van Radio Tour de France.

In het Sportjournaal is een samenvatting te zien van de openingsrit. 's Avonds zijn Jan Mulder, wielrenner Fabio Jakobsen en analist Danny Nelissen te gast aan tafel bij Dione de Graaff in De Avondetappe.

Tour de France: etappe 1

Het is de dag voor de WK-finale tussen Nederland en de Verenigde Staten. Om 17.00 uur schuift bondscoach Sarina Wiegman in Frankrijk samen met middenveldster Sherida Spitse en keepster Sari van Veenendaal aan voor de laatste persconferentie. Die is live te zien via een stream op NOS.nl en de NOS-app.

Op datzelfde tijdstip trappen Engeland en Zweden af voor de troostfinale. Vanaf 16.25 uur is de wedstrijd te volgen op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app.

Wimbledon

Kiki Bertens komt op Wimbledon in actie in de derde ronde. Ze treft de Tsjechische Barbora Strycová. Beelden van de zesde speeldag zijn te zien in de late Studio Sport-uitzending op NPO 1.

Het programma

11.55 uur Tour de France: etappe 1 NPO 1, NOS.nl en NOS-app
16.12 uur Tour de France: etappe 1 NPO 2, NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
16.25 uur Studio France: Engeland-Zweden NPO 1, NOS.nl en NOS-app
17.00 uur Persconferentie Sarina Wiegman NOS.nl en NOS-app
19.25 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
21.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.15 uur De Avondetappe NPO 1, NOS.nl en NOS-app
23.05 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl