Dennis Johnsen (r) in het Ajax-shirt
NOS Voetbal

PEC huurt aanvaller Johnsen van Ajax, Vlap moet in Brussel wedijveren met Nasri

PEC Zwolle huurt de Noorse aanvaller Dennis Johnson voor een seizoen van Ajax. De Zwollenaren hebben ook een optie tot koop bedongen.

Bij Ajax, dat Johnsen in 2017 overnam van sc Heerenveen, speelde hij vooral in het tweede. De Noor speelde vijf officiële duels in het eerste van Ajax.

Afgelopen winter keerde hij op huurbasis terug naar sc Heerenveen. Johnsen staat tot de zomer van 2021 in Amsterdam onder contract.

Concurrentie voor Vlap

De handtekening van Michel Vlap onder het contract bij Anderlecht is nog maar net opgedroogd, of hij heeft er al een geduchte concurrent bij. Voormalig Arsenal-middenvelder Samir Nasri (32) komt transfervrij over van West Ham United.

De 41-voudig Frans international heeft voor een seizoen getekend, met een optie voor nog een jaar.

Zijn keuze voor de Belgische topclub is met name gemaakt door zijn goede band met trainer/speler Vincent Kompany, met wie hij jarenlang bij Manchester City speelde.

Room naar VS

Eloy Room heeft ook een nieuwe club. De doelman gaat aan de slag bij Columbus Crew in de Verenigde Staten. Hij komt over van PSV, waar hij de afgelopen seizoenen reservekeeper was. Zijn contract in Eindhoven werd niet verlengd.

Room gaat eerst nog genieten van vakantie voordat hij aansluit bij de club uit de staat Ohio. Met Room onder de lat bereikte Curaçao vorige week de kwartfinales van de Gold Cup, waarin de Verenigde Staten te sterk was (1-0).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl