Ødegaard in het shirt van Vitesse, waar hij vorig jaar aan verhuurd werd
NOS Voetbal

Ødegaard wordt door Real Madrid nu gestald bij Sociedad

Na eerder te zijn verhuurd aan sc Heerenveen en Vitesse wordt Martin Ødegaard dit seizoen door Real Madrid gestald bij Real Sociedad. De Noorse middenvelder stond naar verluidt ook in de belangstelling van Ajax.

Ødegaard maakte het afgelopen seizoen veel indruk bij Vitesse. Als aanvallende middenvelder was hij goed voor negen doelpunten en twaalf assists in de eredivisie. Mede daardoor werd zijn naam de voorbije weken in verband gebracht met tal van clubs.

Veel clubs haakten uiteindelijk af, omdat Real Madrid hem niet wil verkopen, maar enkel verhuren. Bij Sociedad krijgt Ødegaard de kans te bewijzen dat hij klaar is voor een Europese topcompetitie.

In 2015 werd Ødegaard door Real Madrid gekocht van het Noorse Strømsgodset IF. Hij kwam echter tot slechts twee wedstrijden in het eerste van 'De Koninklijke'.

De afgelopen tweeënhalf jaar speelde Ødegaard in de eredivisie. Eerst anderhalf seizoen voor SC Heerenveen, daarna dus voor Vitesse. Zondag wordt de middenvelder gepresenteerd bij Sociedad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl