Toni Lato (r) in duel met Sergi Roberto van FC Barcelona
NOS Voetbal

PSV huurt linksback Lato van Valencia

PSV heeft met Toni Lato de gewenste nieuwe linksback binnen. De 21-jarige Spanjaard wordt voor één seizoen gehuurd van Valencia CF. Hij is de opvolger van de naar Manchester City teruggekeerde Angeliño.

Na Robbin Ruiter, Ibrahim Afellay en Bruma is Lato PSV's vierde aanwinst deze zomer. Hij sluit per direct aan bij de groep op trainingskamp in het Zwitserse Verbier.

Contract bij Valencia verlengd

De Spaanse jeugdinternational Lato is een product van de jeugdopleiding van Valencia. Sinds zijn debuut in het eerst in januari 2017 speelde hij 28 wedstrijden in La Liga, waarvan 4 in het afgelopen seizoen.

Valencia maakte gelijk met de verhuur bekend dat Lato zijn contract met de club heeft verlengd tot medio 2023. De afkoopsom bedraagt 80 miljoen euro.

PSV zag een andere linksback, de in Eindhoven mislukte Aziz Behich, vertrekken naar Istanbul Basaksehir. Op trainingskamp in Zwitserland kreeg Steven Theunissen, afgelopen seizoen een vaste kracht bij Jong PSV, noodgedwongen een kans op deze positie.

"Na het vertrek van Aziz Behich en Angeliño was dit een prioriteitspositie voor ons", zegt trainer Mark van Bommel op de website van PSV. "Met Lato hebben we een getalenteerde jonge speler erbij, iemand met veel potentie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl