Op 25 mei 2013 bezorgt Arjen Robben zijn club Bayern München de Champions League ProShots

Arjen Robben heeft een punt achter zijn voetballoopbaan gezet. Na zijn vertrek bij Bayern München hield hij lange tijd de mogelijkheid open voor een nieuw avontuur, maar de 35-jarige Robben vindt het alsnog mooi geweest.

"Ik heb de afgelopen weken vooral heel veel nagedacht. Zoals iedereen weet heb ik na mijn laatste wedstrijd voor Bayern München bewust de tijd genomen om een weloverwogen beslissing te nemen over mijn toekomst. En ik heb besloten om een punt te zetten achter mijn carrière als profvoetballer."

"Zonder twijfel is het de moeilijkste beslissing die ik in mijn loopbaan heb moeten nemen. Een beslissing waarbij 'hart' en 'verstand' met elkaar in botsing kwamen."

Genieten van Robben: '5-1!, 5-1!, zegt het voort' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"De liefde voor het spelletje en de overtuiging dat je nog steeds de hele wereld aankan, tegenover de realiteit dat niet altijd alles loopt zoals je zou willen en je niet meer dat jochie van 16 bent, dat nog geen idee had wat een blessure inhield. "

"Op dit moment ben ik fit en gezond en als liefhebber van vele andere sporten wil ik dit voor de toekomst graag zo houden. Stoppen doe ik dus definitief, maar het is goed zo."

Arjen Robben met de Duitse kampioensschaal, zijn achtste in Beierse dienst ProShots

Robben kwam in zijn carrière uit voor FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München, waarmee hij in 2013 de Champions League won. Robben maakte tegen Borussia Dortmund het winnende doelpunt in de slotfase.

De aanvaller kwam bovendien 96 keer uit voor Oranje. Hij speelde in 2010 de finale van het wereldkampioenschap tegen Spanje. Een finale waarin Robben na rust een enorme kans op de 1-0 miste door 'de teen van Casillas'.

Robben speelde op 10 oktober 2017 tegen Zweden zijn laatste interland. Oranje won met 2-0, dankzij twee doelpunten van Robben.

"Het is misschien een cliché, maar er is echt niets mooier dan voor je land uitkomen. Uiteindelijk nam ik in 2017 afscheid na 96 interlands. Ik heb 6 eindtoernooien mogen spelen en in mijn laatste jaren aanvoerder mogen zijn. Alles bij elkaar een onvergetelijke tijd die ik altijd zal blijven koesteren."

"Ik heb 19 jaar lang geleefd voor mijn passie en geprobeerd het maximale eruit te halen. Dit vergt alleen wel een bepaalde instelling en kost uiteraard veel energie, met name als het even niet loopt zoals je wilt en je moet terugvechten na tegenslag. Topsporters staan bekend om hun egoïstische instelling en ik ben daar zeker geen uitzondering op geweest."

"Daarom wil ik vooral mijn gezin bedanken voor de onvoorwaardelijke steun, begrip en liefde. Het is tijd voor een volgend hoofdstuk en ik kijk ernaar uit om meer tijd door te brengen met mijn vrouw en kinderen en samen te genieten van al het moois dat nog voor ons ligt."

STER reclame