In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Paar duizend koffers achtergebleven op Schiphol na storing

Op Schiphol zijn dit weekend een paar duizend koffers achtergebleven na een storing in het bagagesysteem. NH Nieuws schrijft dat er zelfs koffers liggen opgeslagen onder een viaduct op het terrein van de luchthaven.

De storing ontstond zaterdag. "Op dezelfde dag werd deze ook weer verholpen. We zijn nu bezig met het nasturen van de koffers, maar omdat het er een paar duizend zijn, duurt dat wel even", zegt een woordvoerder van Schiphol tegen de regionale omroep.

Het probleem is volgens hem vooral dat de reguliere bagage ook gewoon weer verwerkt moet worden. "Daarom duurt het even. Maar we zijn al wel op de helft en we proberen de overige koffers deze week op te sturen naar hun eigenaren." Op Twitter klagen passagiers dat ze hun koffers nog steeds niet hebben.

Het is nog niet duidelijk wanneer iedereen zijn koffer weer heeft. Ook blijft onduidelijk hoe de storing zaterdag kon ontstaan. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

Een storing kan altijd ontstaan, benadrukt de woordvoerder van Schiphol. "We hebben in de zomerperiode daarom wel extra monteurs paraat en mensen die kleinere storingen in het systeem kunnen verhelpen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl