Hockeyers sluiten na zinderend duel Pro League af met brons

Hockeymannen pakken brons bij Pro League in zinderende wedstrijd

De hockeymannen hebben de eerste editie van de Pro League - de opvolger van de Champions Trophy en de Hockey World League - afgesloten met een bronzen medaille.

In het Wagener Stadion in Amstelveen won Oranje in een zinderend duel de strijd om de derde plaats met 5-3 van Groot-Brittannië, dat tot twee keer toe een voorsprong verspeelde.

Vijf treffers in zes minuten

Na een tamme beginfase waarin Oranje door een tip-in van Jeroen Hertzberger op 1-0 kwam, raakte het duel kort voor de pauze op stoom met vijf treffers in zes minuten.

• ANP
    Mink van der Weerden juicht na een doelpunt
  • ANP
    Jeroen Hertzberger heeft gescoord voor Oranje

Vooral de Britse 2-2 (Henry Weir veranderde de bal van richting na een schitterend backhandschot van Sam Ward) was fraai. Phil Roper scoorde op slag van rust via een strafcorner, waarna Mink van der Weerden (ook strafcorner) er in dezelfde minuut 3-3 van maakte.

Hij gaf na rust ook de assist bij de 5-3 van Mirco Pruyser, die de bal knap in de verre hoek schoot.

Goud voor Australië

De finale van de Pro League werd gewonnen door Australië. De 'Kookaburras' waren met 3-2 te sterk voor België.

Bij de vrouwen was er gisteren goud voor Nederland. De Oranjevrouwen namen in een spannende finale de shoot-outs beter dan Australië.