Marc Márquez tijdens de training voor TT Assen ANP

De day after voor de Nederlandse voetbalsters op het WK in Frankrijk, de TT in Assen, Max Verstappen in de Grand Prix van Oostenrijk, de wegwedstrijd voor de mannen bij de NK wielrennen en de EK-finale voor voetballers tot 21 jaar. Kortom, het is weer een bomvolle sportzondag.

De TT in Assen is het eerste evenement dat om aandacht vraagt. En krijgt. Volop zelfs. Van 10.45 tot 15.15 uur is NPO 1 gereserveerd voor de motorraces op het circuit in Drenthe, terwijl de wedstrijden ook te zien zullen zijn op NOS.nl en in de NOS-app.

De Moto3 bijt het spits af om 11.00, om 12.20 uur volgt en de Moto2 en om 14.00 uur sluit de MotoGP het programma in Assen af. Barry Veneman, oud-coureur en tegenwoordig als coach in dienst van de motorsportbond, is als analyticus van de partij.

Max Verstappen in actie op de Red Bull Ring in Oostenrijk ANP

Om 15.10 uur is in het Oostenrijkse Spielberg de start van de negende grand prix van het Formule 1-seizoen. De verwikkelingen op de Red Bull Ring zijn live te volgen via het blog op NOS.nl en in de NOS-app.

Wegkoers mannen

Om 15.20 uur wordt op NPO 1 (en NOS.nl en in de NOS-app) overgeschakeld naar de ongemotoriseerde tweewielers: de wegkoers voor de mannen bij de NK wielrennen in Ede. De - pakweg - laatste twee uur van de 223,4 kilometer lange wedstrijd zijn rechtstreeks te volgen.

Mathieu van der Poel in zijn kampioenstrui van 2018 NOS

Ter overbrugging naar de gebruikelijke Studio Sport-uitzending van 19.00 uur is om 18.10 uur een herhaling te zien van de Andere Tijden Sport-aflevering over Vera Pauw (Vera's voetbaldroom), die wordt beschouwd als de grondlegster van de successen van de Nederlandse voetbalsters.

Gregorius en Bogaerts in Londen

In Studio Sport wordt natuurlijk teruggeblikt op de wedstrijd van de Oranje-voetbalsters tegen Italië van gisteren en op de sporten die vanmiddag ook al de revue passeerden.

Xander Bogaers dolt met Didi Gregorius Getty

Maar er is ook aandacht voor de Nederlandse tophonkballers Didi Gregorius (New York Yankees) en Xander Bogaerts (Boston Red Sox), die dit weekeinde in Londen zijn om twee MLB-wedstrijden af te werken, en voor de EK boksen waar Nouchka Fontijn de finale heeft gehaald.

Finale EK -21 jaar

Om 20.20 uur is het voor het laatst vandaag tijd voor live-sport. Op NPO 1 extra, NOS.nl en in de NOS-app is finale te zien van het EK voetbal voor speler onder 21 jaar in Italië. De eindstrijd, aftrap om 20.45 uur in Udine, gaat tussen Duitsland en Spanje.

Om 23.00 uur is op NPO 1 nog een herhaling te zien van de Andere Tijden Sport-aflevering 'Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets'.

Op NPO Radio 1 is Langs de Lijn present van 14.00 tot 19.00 uur met veel actuele sport, terwijl op dezelfde zender er vanaf 22.00 uur vooral wordt nagepraat, maar ook vooruitgekeken naar Wimbledon, het tennistoernooi dat morgen begint.

Uitzendingen van zondag 30 juni

10.45 uur Studio Sport: TT Assen NPO 1, NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Liveblog GP Oostenrijk (Formule 1) NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
15.20 uur Studio Sport: NK weg (m) NPO 1, NOS.nl en NOS-app
18.10 uur Andere Tijden Sport: voetbalpionier Vera Pauw NPO 1
19.00 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.20 uur Livestream: finale EK -21 NPO 1 extra, NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
23.00 uur Andere Tijden Sport: zeezeiler Hans Horrevoets NPO 1

STER reclame