Stefanie van der Gragt viert haar 2-0 tegen Italie ANP

De Oranjevrouwen zijn doorgestoomd naar de halve finales van het WK voetbal. Dat betekent niet alleen dat het toernooi in Frankrijk voor hen nog even voortduurt, maar ook dat ze volgend jaar naar de Olympische Spelen gaan.

"De Spelen speelden in hun hoofd toch een veel grotere rol dan wij misschien vermoedden", zegt presentatrice/verslaggeefster Rivkah op het Veld.

Op het Veld sprak enkele speelsters na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Italië. Het viel haar op dat zij meer spraken over plaatsing voor Tokio volgend jaar, dan over de halve finale. Daniëlle van de Donk begon in haar eerste zin al over de Olympische Spelen.

Dat verbaast Jeroen Stekelenburg. Hij vraagt zich af waarom het op het WK voetbal over een toernooi van volgend jaar gaat. Op het Veld denkt dat het om iets tastbaars gaat. "Die Spelen zijn nu zeker, terwijl ze op het WK nog eerste, tweede, derde of vierde kunnen worden."

Toernooi is al geslaagd

"Het toernooi is geslaagd nu", zegt Jeroen Elshoff. "Ze zijn door zo'n rit gegaan met zijn allen. Ik snap het wel dat het nu over de Spelen gaat, want dat is echt iets groots in het vrouwenvoetbal." Frank Wiellaard sluit zich daarbij aan. "Dit is echt een enorme mijlpaal."

En ze gaan zich echt wel weer focussen op de halve finale, volgens Elshoff. "Nu wil je ook naar de finale. De wereldtitel is nog een tweede, maar Zweden is een tegenstander die ze goed aan kunnen."

STER reclame