Duitsland-Zweden (kwartfinale) | WK 2019 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Nederland neemt het in de halve finale van het WK voetbal voor vrouwen op tegen Zweden. In Rennes versloegen de Scandinaviërs Duitsland met 2-1. Sofia Jakobsson en Stina Blackstenius verzorgden de Zweedse treffers. Lina Magull scoorde voor Duitsland.

Het duel was vooral voor rust boeiend. Duitsland opende na een sterke start de score. Sara Däbritz zette met een steekpassje Magull vrij voor het doel en die schoot met een volley fraai raak.

Zweden oogde machteloos, maar kwam plotseling toch op gelijke hoogte. De Duitse defensie verkeek zich op een verre bal, Jakobsson kreeg een vrije doortocht en scoorde beheerst.

Die klap kwam hard aan bij Duitsland, dat tot aan de rust de handen vol had aan Zweden. Dat speelde nu met de overtuiging die Duitsland eerst had laten zien.

Zweden scoort en wankelt

Zweden ging na de rust op dezelfde voet verder en kwam snel op 2-1. Keepster Almuth Schult redde nog op een kopbal van Fridolina Rolfö, maar tikte de bal naar Blackstenius en op haar inzet was ze kansloos.

Duitsland, dat op het WK nog geen goal tegen had gekregen, had genoeg balbezit, maar vond slechts heel af en toe de weg naar de Zweedse zestien. Kansen leverde dat niet op.

Zweden beperkte zich steeds meer tot tegenhouden. Dat ging de ploeg prima af, maar kwam het niveau van het duel niet ten goede. In de slotfase wankelde het moegestreden Zweden en Lena Oberdorf was dicht bij de 2-2: haar kopbal ging maar net naast.

Door de zege plaatste Zweden zich net als Nederland en Engeland (Groot-Brittannië) voor de Olympische Spelen in Tokio. Duitsland, de regerend olympisch kampioen, gaat daardoor niet naar Japan volgend jaar.

Schema WK voetbal NOS
Statistieken Duitsland-Zweden

STER reclame