1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Voetbal

Wiegman dolgelukkig: 'Ben een heel rijk en gelukkig mens'

Wiegman geëmotioneerd na winst: 'We zijn dag en nacht bezig, het raakt ons'

Het duurde even voordat Sarina Wiegman aanschoof bij Jeroen Stekelenburg na afloop van de met 2-0 gewonnen kwartfinale tegen Italië. "Ik was even aan het bijkomen in de kleedkamer van de staf", zei de nog zichtbaar geëmotioneerde bondscoach.

Door de overwinning staat Oranje voor het eerst in de halve finale van een WK en plaatste zich voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. "Je wilt heel graag door in het toernooi en heel graag naar de Olympische Spelen. Als dat dan lukt, dan is dat heel bijzonder en heel gaaf. Ook de mannen waren geraakt. Dat was heel grappig om te zien."

"Je werkt zo intensief samen en je bent er dag en nacht mee bezig. Dan is het gewoon heel mooi als het lukt, want dat is waar je het voor doet."

Slordig

Zo gelukkig voelde ze zich niet in de eerste helft, waarin Nederland niet goed speelde. "De eerste helft stonden we te ver uit elkaar en daardoor werd het veld te groot. Toen speelden we slordig."

"In de tweede helft waren de afstanden veel kleiner en hebben we ook alleen maar op hun helft gespeeld. Ze hadden het nodig dat we in de rust even de puntjes op i hebben gezet. De aansluiting was ook veel beter. In de eerste helft was het meer wandelen, maar in de tweede helft was het rennen."

Pro Shots
Sarina Wiegman viert het bereiken van de halve finale van het WK

Wiegman liep in haar interview direct na de wedstrijd over van trots op haar speelsters. "We sluiten net de wedstrijd af in de middencirkel. De speelsters geven aan hoe blij ze zijn dat ze in dit team mogen spelen en hoe trots ze zijn op hun teamgenoten."

"Dat zegt alles over hoe we op dit moment binnen het team met elkaar omgaan. Ik ben echt een heel rijk en gelukkig mens", vertelde Wiegman.

"We gaan echt even feestvieren en dan gaan we morgen met de trein naar Lyon en ons voorbereiden op de halve finale." In die halve finale wacht Duitsland of Zweden, die om 18.00 uur hun kwartfinale spelen. "Nou, kom maar op."

Bekijk hier de reacties van de speelsters:

  • Van der Gragt schreeuwt het uit: 'Ongelofelijk, we gaan naar Tokio'
  • Martens had weinig last van teen: 'Kan veel aan onder adrenaline'
  • Glunderende Van de Donk: 'Ik word 28, wilde heel graag naar de Spelen'
  • Miedema biedt excuses aan voor eerste helft, 'na rust veel beter'
  • Spitse had graag zelf gescoord: 'Dan maar twee assists'

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl