Luuk de Jong Pro Shots

Luuk de Jong speelt komend seizoen naar grote waarschijnlijkheid voor Sevilla. De 28-jarige spits van PSV heeft van de Eindhovense club 'de ruimte gekregen om zijn transfer naar Sevilla af te ronden'.

Dat betekent dat de clubs onderling al een akkoord hebben bereikt over de transfer. Afgelopen seizoen werd De Jong met 28 goals gedeeld topscorer in de eredivisie met Ajacied Dusan Tadic.

"De spits zou dit weekend samen met zijn collega-internationals Steven Bergwijn en Denzel Dumfries weer aansluiten bij de A-selectie, maar hoeft zich in afwachting van wat komen gaat niet te melden", meldt PSV in een verklaring.

Tien miljoen euro

Sevilla eindigde het afgelopen seizoen als zesde in La Liga. De Spaanse club verkocht eerder deze week nog Quincy Promes voor zestien miljoen euro aan Ajax. Voor De Jong betaalt Sevilla tussen de tien en twaalf miljoen euro.

Vorig seizoen was De Jong dicht bij een overgang naar het Mexicaanse Club América, maar die transfer ging uiteindelijk niet door. Onlangs toonde Monterrey, ook uit Mexico, belangstelling.

De Jong speelde sinds 2014, toen hij overgenomen werd van Borussia Mönchengladbach, in Eindhoven. Hij kwam tot 204 wedstrijden voor PSV, waarin hij 112 doelpunten maakte en 57 assists afleverde. Met de Brabanders vierde De Jong drie landstitels (2015, 2016 en 2018) en won hij twee keer de Johan Cruijff Schaal (2015 en 2016).

Geen succes

De Jong, die in Nederland ook voor De Graafschap en FC Twente uitkwam, speelde tussen 2012 en 2014 voor Gladbach en Newcastle United, maar dat buitenlandse avontuur was geen groot succes.

'Kopscorer' Luuk de Jong heerst in het strafschopgebied Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Transfers

Technisch directeur John de Jong heeft het de laatste weken druk bij PSV. Daniel Schwaab, Eloy Room en Maxim Romero vertrokken. Ibrahim Affelay, keeper Robbin Ruiter en Bruma tekenden een contract in Eindhoven.

STER reclame