Mohammed Salah (vooraan) en Amr Warda (rechts achter hem) op een trainingssessie op 19 juni
NOS Nieuws

Schorsing Egyptische voetballer opgeheven na tussenkomst Salah

De Egyptische voetbalbond heeft de schorsing van international Amr Warda opgeheven, nadat twee van zijn teamgenoten het voor hem hadden opgenomen. Stervoetballer Mohamed Salah en aanvoerder Ahmed Elmohamady vonden dat hun ploeggenoot te zwaar was gestraft.

De 25-jarige Warda werd deze week om disciplinaire redenen uit de selectie gezet. De Egyptische bond gaf geen verdere toelichting op de maatregel, maar vermoedelijk had die te maken met eerdere beschuldigingen tegen de middenvelder. De contractspeler van de Griekse club PAOK Saloniki wordt ervan beschuldigd dat hij een model heeft lastiggevallen via Instagram.

Salah, die in Egypte immens populair is, schreef op Twitter dat mensen die fouten maken een tweede kans verdienen. "Vrouwen moeten met respect worden behandeld, maar het is te makkelijk om mensen die de fout ingaan meteen met hun hoofd op het hakblok te leggen."

Aanvoerder Elmohamaday stak, nadat hij een doelpunt had gemaakt in de wedstrijd tegen de Democratische Republiek Congo, twee vingers in de lucht. Daarmee verwees hij naar het rugnummer 22 van Warda. "Hij is een van ons en iedereen maakt fouten. We laten hem niet vallen", zei Elmohamady na het duel tegen verslaggevers.

De voetbalbond zegt dat de Egyptische bondsvoorzitter de schorsing van Warda heeft teruggedraaid vanwege deze reacties. Hij zou de solidariteit tussen de spelers hebben geprezen.

'Steun voor seksueel wangedrag'

Niet iedereen is het daarmee eens. Op Twitter zeggen mensen dat Liverpool-speler Salah op deze manier seksueel wangedrag steunt. Er worden veel berichten gedeeld met de hashtag #SalahSupportsSexualHarassment.

Warda is nog wel geschorst voor de laatste poulewedstrijd van de Afrika Cup tegen Oeganda. Hij mag weer meedoen in de tweede ronde van het toernooi, waarvoor de Egyptenaren zich al hebben geplaatst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl