Een 20-jarige man uit Goes moet 3 jaar en 4 maanden de cel in voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in oktober. Daarbij kwamen een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend om het leven. De straf is lager dan de eis van 60 maanden cel.

De rechtbank vindt dat het ongeluk niet in de categorie roekeloos rijden valt, maar noemt het rijgedrag van de man wel in zeer hoge mate onvoorzichtig en onnadenkend.

De rechter bepaalde ook dat de man behandeld moet worden voor zijn alcoholgebruik. Nadat hij zijn celstraf heeft uitgezeten, mag hij nog eens vijf jaar geen auto besturen.

De man heeft verklaard dat hij die avond vier of vijf bier, twee wodka cola en één wodka fristi had gedronken. "Het was rustig op de weg en ik wilde snel naar huis."

"Voelt niet als recht"

De familie van de vrouw uit Goes reageerde emotioneel op de uitspraak en is teleurgesteld over de hoogte van de straf. "Met de uitspraak van vandaag kan de dader bij goed gedrag over een paar jaar weer vrij zijn. Dat vind ik wel lastig, want het voelt niet echt als recht", zegt een zus van de vrouw tegen Omroep Zeeland.

STER reclame