NOS Voetbal

PSV maakt Portugees Bruma op een na duurste aankoop ooit

Bruma: 'PSV wil me al vanaf mijn 16de hebben'

PSV lijkt in te spelen op het vertrek van Steven Bergwijn of Hirving Lozano. De Eindhovenaren hebben de komst van aanvaller Armindo Tué Na Bangna, voetbalnaam Bruma, afgerond. De 24-jarige Portugees wordt overgenomen van RB Leipzig en tekent voor vijf jaar.

Met de transfer is naar verluidt 12 miljoen euro gemoeid. Daarmee is Bruma de op een na duurste aankoop aller tijden van PSV. De Serviër Mateja Kezman blijft de duurste. Hij kwam in 2000 voor 14 miljoen euro van Partizan Belgrado naar PSV.

Duurste aankopen PSV

1. Mateja Kezman 14 miljoen euro 2000
2. Bruma 12 miljoen euro 2019
3. Maxi Romero 10 miljoen euro 2017
4. Arouna Koné 9 miljoen euro 2006
5. Dries Mertens 8,5 miljoen euro 2011
Bron: transfermarkt.nl

Bruma stond al geruime tijd op de radar van PSV. Zo toonde de club medio 2016, met toenmalig technisch manager Marcel Brands, al veel interesse in de buitenspeler.

De zevenvoudig international komt uit de jeugdopleiding van Sporting Portugal en vertrok in 2013 naar Galatasaray.

Hij werd daarna nog tussentijds verhuurd aan Gaziantepspor en Real Sociedad. Bij RB Leipzig, dat hem in 2017 haalde, kon Bruma de verwachtingen niet helemaal waarmaken, mede door een trainerswissel.

Bruma is na Ibrahim Afellay en keeper Robbin Ruiter de derde zomeraanwinst voor PSV. Lars Unnerstall keert terug in Eindhoven. De Duitse doelman werd vorig jaar al gekocht van VVV, maar speelde afgelopen seizoen nog op huurbasis in Venlo.

Daarnaast keren ook twee andere huurlingen terug: Sam Lammers en Derrick Luckassen.

Sevilla wil De Jong

Tegenover de komst van Bruma staat het mogelijke vertrek van Luuk de Jong. De spits staat nadrukkelijk in de belangstelling van Sevilla, dat hem voor een bedrag tussen de 12 en 15 miljoen kan overnemen, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Het is de verwachting dat PSV nog niet klaar is op de transfermarkt. De Eindhovenaren zoeken na het vertrek van Daniel Schwaab en de verhuur van Armando Obispo nog een centrale verdediger.

Bovendien staat Angeliño op het punt een contract bij Manchester City te tekenen, waardoor PSV ook een linksback nodig heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl