NOS NieuwsAangepast

Ook het buitenland kijkt uit naar vermiste Hania (12) uit Rotterdam

Er wordt internationaal uitgekeken naar de vermiste Hania van 12 uit Rotterdam. "Hania en de verdachte kunnen overal zijn", meldt de politie. Vanmiddag zei de politie dat het meisje vermoedelijk nog in Nederland is. Dat er nu ook in het buitenland naar haar wordt uitgekeken, is volgens de politie om niets uit te sluiten.

Vanmiddag deelde de politie foto's van een Amerikaanse man die vermoedelijk iets te maken heeft met de vermissing van het meisje. Hij heeft geen strafblad in Nederland, maar de politie zegt dat er na onderzoek genoeg redenen waren om de foto van hem te verspreiden, in de hoop dat er tips over de man binnenkomen.

Een woordvoerder zegt dat er nog geen meldingen zijn geweest van mensen die de twee samen hebben gezien. Het vermoeden dat hij nu in het gezelschap is van Hania, is gebaseerd op zijn chatcontacten met het meisje.

Tientallen tips

Inmiddels zijn er al wel tientallen tips binnengekomen over het meisje. Ze is sinds gistermiddag spoorloos. Het afgelopen etmaal heeft een team van meer dan dertig rechercheurs onafgebroken naar haar gezocht.

Op de school van het meisje in de wijk Crooswijk is aangeslagen gereageerd op het nieuws. Een bestuurder van de koepel Kind en Onderwijs Rotterdam zegt dat activiteiten die voor vanmiddag gepland waren, zijn geschrapt.

Vanochtend is in de bibliotheek van de school een bijeenkomst geweest voor bezorgde ouders. Ook is in de klassen met kinderen gesproken over de vermissing. Voor de jongere kinderen gaan de lessen zoveel mogelijk door.

Alarmering verstuurd

Hania zei gisteren tegen een docent dat ze 's middags naar de orthodontist moest, maar toen de politie navraag deed, bleek dat ze daar geen afspraak had. Ze vertrok rond 12.30 uur van school. Familieleden vertelden de politie over haar chatcontacten, maar de berichten bleken gewist.

Volgens de politie is het niets voor Hania om niet thuis te komen:

Politie over vermiste Hania: ze is altijd heel erg stipt

Het Amber Alert over de vermissing van Hania werd afgelopen nacht verstuurd. Normaal krijgen alle drie miljoen mensen die zich hebben aangemeld bij Amber Alert de alarmering, maar vanwege het tijdstip werd dit keer besloten het bericht alleen te versturen aan mensen die hadden aangegeven dat ze ook 's nachts notificaties willen ontvangen.

Rond 7.00 uur werd het Amber Alert nog eens verstuurd aan de mensen die het bericht 's nachts niet hadden gekregen. De alarmering is vandaag ook te zien op de schermen van pinautomaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl