NOS NieuwsAangepast

Hardere aanpak geweld amateurvoetbal

Voetbalbond KNVB wil buitensporig geweld in het amateurvoetbal strenger bestraffen. Een speler die een scheidsrechter molesteert, loopt het risico dat het lidmaatschap van de voetbalclub wordt opgezegd.

Mogelijke verzachtende omstandigheden kunnen leiden tot een lagere straf. De minimale straf voor dit soort geweld is een schorsing van drie jaar.

Het bondsbestuur van de KNVB neemt daarmee de aanbevelingen over van een speciale taskforce die de afgelopen drie maanden onderzoek deed naar geweld bij het amateurvoetbal.

Daarnaast moet ook de tuchtrechtelijke procedure worden versneld van tenminste vier naar maximaal twee weken voor spelers die scheidsrechters in elkaar slaan.

Ook teams die zich schuldig maken aan collectieve vechtpartijen worden strenger bestraft. Ze kunnen sneller uit de competitie worden genomen.

De aanbevelingen worden in mei voorgelegd aan de amateurclubs alvorens ze naar de algemene vergadering amateurvoetbal gaan. De adviezen worden ook voorgelegd aan de algemene vergadering betaald voetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl