Noorwegen-Engeland (kwartfinale) | WK 2019 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Engelse voetbalvrouwen hebben zich als eerste geplaatst voor de halve finales van het WK. In Le Havre rekende de ploeg van bondscoach Phil Neville eenvoudig af met Noorwegen: 3-0.

Gadegeslagen door David Beckham op de tribune, startte Engeland furieus. Jill Scott schoot via de binnenkant van de paal raak en heeft nu goals op de WK's van 2007, 2011 én 2019 gemaakt.

Nikita Parris (over) en Ellen White (paal) verzuimden vervolgens de 2-0 te maken, maar kort voor rust sloeg White alsnog toe met haar vijfde treffer van dit toernooi.

Het knock-outschema van het WK voetbal NOS

Kort voor het uur zorgde Lucy Bronze uit een ingestudeerde vrije trap voor de derde Engelse treffer, waardoor er weinig meer mis kon gaan.

Noorwegen kreeg in het vervolg kansen via invalster Lisa-Marie Utland (bal van lijn gehaald door Steph Houghton) en Isabell Herlovsen (redding Karen Bardsley), maar een doelpunt bleef uit. Parris miste nog een strafschop namens Engeland.

De Engelsen treffen dinsdag in de halve finales de winnaar van de wedstrijd tussen Frankrijk en de Verenigde Staten. Dat duel wordt vrijdagavond gespeeld (21.00 uur).

Feest bij de Engelse speelsters Pro Shots
Statistieken Noorwegen-Engeland

STER reclame