In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Eikenprocessierups veroorzaakt overlast: scholen dicht, sporttoernooien afgelast

Twee basisscholen in Schiedam zijn sinds gisteren gesloten vanwege overlast van de eikenprocessierups. De leerlingen en docenten kregen rupsen op hun lichaam, wat flinke jeuk veroorzaakte.

De scholen liggen aan de rand van het Beatrixpark, waar meerdere eikenbomen staan. In de holtes van de takken zitten de eikenprocessierupsen. Een deel is inmiddels al verwijderd, maar voor de hoger gelegen nesten moet een specialistisch bedrijf worden ingehuurd.

Ook moeten de scholen van binnen schoongemaakt worden, meldt RTV Rijnmond. Daarmee wordt maandag begonnen. Naar verwachting gaan de scholen vrijdag weer open.

Hockeytoernooi afgelast

Ook in Veenendaal veroorzaakt de eikenprocessierups veel overlast: twee hockeytoernooien zijn daar afgelast. Op de website laat hockeyclub Spitsbergen weten dat het niet veilig is voor de kinderen.

"De bomen zijn behandeld en verdere behandeling heeft geen zin. De rupsen kruipen naar beneden en het gras is vergeven van de haren. Het risico dat de jonge kinderen die dit weekend deelnemen aan de toernooien onder de uitslag komen te zitten, met alle gevolgen van dien, is zeer groot en dat kunnen wij als bestuur niet nemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl