Gabriela Bayardo wil namens Nederland naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio
NOS Sport

Handboogschutter Bayardo wint brons en mag naar Spelen

Gabriëla Bayardo heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De 24-jarige handboogschutter stelde een ticket zeker door op de Europese Spelen in Minsk de halve finales op het onderdeel recurve te bereiken.

De halve finale ging verloren tegen de Italiaanse Andreoli, maar in de strijd om het brons was Bayardo oppermachtig. Ze begon met vijfmaal een tien en zette daarmee de Russin Anna Balsoekova al op een flinke achterstand. Uiteindelijk won Bayardo met 7-1.

In de finale was Tatiana Andreoli met dezelfde cijfers te sterk voor haar landgenote Lucilla Boari.

Eerste vrouw in 24 jaar

Bayardo, die drie jaar geleden nog voor Mexico uitkwam op de Spelen in Rio de Janeiro, is de eerste Nederlandse vrouwelijke handboogschutter in 24 jaar tijd die naar de Spelen gaat. In 1996 speelden Ljoedmila Arzjannikova (15de) en Christel Verstegen (27ste) geen rol van betekenis in Atlanta.

Door de kwalificatie van Bayardo is Nederland ook verzekerd van een startbewijs voor het olympische toernooi voor gemengde teams. Twee weken geleden verzekerden Rick van der Ven, Sjef van den Berg en Steve Wijler zich bij de WK in Den Bosch al van een olympisch deelnamebewijs op het onderdeel recurve voor teams.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl