De nieuwe Mercedes van de politie ANP

De politie gaat het nieuwe dienstvoertuig na een jaar weer aanpassen. Er zijn klachten van agenten over onder meer de ruimte voor in de auto, de wegligging en de verlichting.

De afgelopen tijd zijn er zo'n 400 van de nieuwe Mercedessen afgeleverd. De korpsleiding zegt dat de klachten serieus worden genomen en dat de auto's deze zomer worden aangepast. Dat gebeurt groepsgewijs.

De klachten gaan onder meer over een gebrek aan ruimte voor in de auto. Door de brede console in het midden kunnen de agenten hun dienstwapen niet goed opbergen. De fabrikant zal nu een kleinere console in de auto's bouwen.

Volgens voorzitter Rob den Besten van de Centrale Ondernemingsraad waren er vooral problemen voor de langere en kleinere agenten. "In Europa worden de auto's afgestemd op mensen tussen de 1 meter 65 en de 1 meter 95."

Betere vering

Verder krijgen de voertuigen een betere vering. Veel politiemensen klaagden dat de onderkant van de auto de weg raakt als ze met hoge snelheid over een drempel gaan. Tot slot wordt de lichtbak op het dak aangepast waardoor de omgeving beter verlicht kan worden.

Den Besten is verrast door het grote aantal klachten. De auto was vooraf uitgebreid getest door agenten van verschillende eenheden. "Ze droegen hun complete uitrusting, maar de mankementen zijn hierbij niet aan het licht gekomen. Als je de hele dag in een voertuig zit, komen er toch andere klachten naar boven", zegt Den Besten.

STER reclame