Mike Schloesser (l) en Sanne de Laat
NOS Sport

Handboogschutters Schloesser en De Laat pakken zilver op Europese Spelen

Compoundschutters Mike Schloesser en Sanne de Laat hebben bij de Europese Spelen in Minsk zilver veroverd in de gemengde teamwedstrijd. In een spannende finale boog het na een 152-152 gelijkspel pas in de shoot-off voor Rusland.

Beide finalisten werden vorige week bij de WK in Den Bosch in de kwartfinales uitgeschakeld, maar in Minsk stoomden ze onbedreigd door naar de eindstrijd.

Anton Boelajev en Natalia Avdejeva begonnen in de finale met vier tienen. In het laatste end dwongen Schloesser en De Laat met vier tienen een shoot- off af. Slotschutter Schloesser had met een tien het goud zeker gesteld, maar het werd een acht en daarmee zilver.

Recurveschutters

Voor de recurveschutters was er geen succes in de teamwedstrijd. Sjef van den Berg en Gabriela Bayardo verloren in de kwartfinales met 5-3 van Kiryl Firsov en Karyna Kazloezkaja uit Wit-Rusland.

Bij de WK van vorige week in Den Bosch verrasten Van den Berg en Bayardo met het zilver, terwijl Kazloezkaja samen met Aleksandr Ljagoesjev in de achtste finales bleef steken.

In Minsk lag voor de winnaar van het gemengde toernooi een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio te wachten. Wit-Rusland was na de winst op Oranje in de halve finales én in de strijd om brons kansloos. Italië pakte goud en mag naar Tokio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl