Marijn Veen probeert Madison Fitzpatrick af te stoppen
NOS Sport

Met veertiende zege op rij nemen hockeysters revanche op Australië

De Nederlandse hockeysters hebben de groepsfase van de Pro League in Amstelveen afgesloten met een 3-1 zege op Australië. Oranje was al zeker van de eerste plaats, maar was nog wel gebrand op revanche.

Nederland begon de voorronde in februari namelijk met een 1-0 nederlaag in Melbourne, het eerste verlies in 45 wedstrijden. Alle veertien duels daarna wist de nummer één van de wereld weer te winnen.

In Amstelveen volgde vandaag revanche op de 'Hockeyroos'. Na kansen voor Marloes Keetels en Marijn Veen pushte Ireen van den Assem raak uit een corner. Nadat een kans voor Veen en vier Nederlandse corners niets hadden opgeleverd, ontsnapte Nederland bij een grote kans voor Rebecca Greiner (naast).

In het slotkwart scoorden Laurien Leurink en Maria Verschoor (haar eerste doelpunt in de Pro League) voor Nederland. Emily Chalker deed bij 3-0 nog wat terug namens Australië.

Langzaam beter

Spits Kelly Jonker erkende na afloop dat Nederland meer had kunnen scoren. "We hebben redelijk wat kansen gehad en hadden zeker wat meer bij moeten maken", aldus Jonker.

"We zijn nu eindelijk veel met elkaar aan het hockeyen en dat heeft ritme nodig. We trainen weinig vanwege de Pro League, maar je ziet dat het langzaam beter gaat."

Donderdag speelt Nederland in de halve finales van de Grand Final tegen Duitsland. De andere halve finale gaat tussen Australië en Argentinië.

De Nederlandse mannen plaatsten zich gisteren al voor de halve finales. Zij nemen het vrijdag op tegen België en Australië staat in de andere halve finale tegenover Groot-Brittannië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl