Het Nederlands elftal heeft de voorbereiding op de achtste finales van het WK voetbal tegen Japan hervat met een fitte groep. Alle 23 speelsters stonden zondag op het trainingsveld in Stade Edmond Blanchet in Bédée, een stad ten noordwesten van speelstad Rennes.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman kreeg zaterdag vrijaf. Iets waar Shanice van de Sanden van kon genieten. "Het was zeker wel even fijn", reageert de aanvalster ontspannen. "Even je koppie leegmaken en klaarmaken voor vandaag. Het is ook gewoon lekker om een rustdag te hebben."

Maandag traint Oranje nogmaals in het Stade Edmont Blanchet. Vier jaar geleden stond Nederland in de achtste finales van het WK eveneens tegenover Japan, toen verloor Oranje met 2-1.

Van de Sanden kent vooralsnog een niet al te succesvol toernooi. Met één assist in drie wedstrijden heeft ze haar stempel nog niet echt kunnen drukken. Toch houdt de speelster van Olympique Lyon geloof in haar kunnen.

"Ik weet ook wel het niet mijn beste wedstrijden waren. Maar ik heb vertrouwen in mezelf en ik weet wat ik kan", reageert Van de Sanden. "Dat het nu minder gaat, kan gebeuren. Het kan nog steeds mijn toernooi worden."

Persconferentie op NOS.nl

Maandag blikt bondscoach Wiegman (en een nog te bepalen speelster) op de persconferentie vooruit op de wedstrijd tegen Japan. De persbijeenkomst is vanaf 17.00 uur live te volgen op NOS.nl, de NOS-app en via de Facebook-pagina van NOS Sport.

De wedstrijd Nederland-Japan begint dinsdag om 21.00 uur. Vanaf 20.25 wordt er in Studio France al vooruitgeblikt op NPO 3, NOS.nl en de NOS-app. Nederland plaatste zich voor de laatst zestien dankzij drie zeges in de groepsfase op Nieuw-Zeeland (1-0), Kameroen (3-1) en Canada (2-1).

STER reclame