NOS Sport

Judoka's Korrel en De Wit: boezemvrienden met medaillekansen in Minsk

Korrel en De Wit: boezemvrienden met medaillekansen in Minsk

Frank de Wit en Michael Korrel zijn twee Nederlandse medaillekandidaten bij de EK judo in Minsk, die worden gehouden onder de paraplu van de Europese Spelen. Beide sportmannen kennen elkaar al ruim tien jaar en zijn inmiddels dikke vrienden geworden.

Korrel was veertien jaar en De Wit twaalf jaar toen ze voor het eerst samen 'op toernooi' gingen. In Minsk zijn ze bijna onafscheidelijk. "We doen de warming-up altijd samen en we liggen samen op de kamer", vertelt De Wit in het atletendorp in de Wit-Russische hoofdstad. "Je maakt niet alleen de mooiste momenten met elkaar mee, maar ook de zwakste momenten."

"We vullen elkaar goed aan", vult Korrel aan. "We zijn heel tegenovergesteld: ik ben iets rustiger, Frank is iets feller. Als je dat samenbrengt, krijg je een mooi product."

Zondag is De Wit als eerste aan de beurt op de EK. Hij komt uit in de klasse tot 81 kilogram. Een dag later verschijnt Korrel op de mat in de klasse tot 100 kilogram.

Tijd voor een mondiaal moment

Europees kampioen worden in de olympische ambiance van de Europese Spelen: dat zou toch wat zijn. Hoewel, over de omgeving is het tweetal vrij nuchter. "Mij maakt het niet zo veel uit", stelt Korrel. "Ik vind het allemaal best", vindt De Wit.

Over de kansen op een medaille zijn Korrel en De Wit, hoewel beiden met blessureleed te kampen hebben gehad, wel duidelijk. "Voor mij is het een doel om dit jaar een EK-medaille te halen", vertelt De Wit. "Ik heb een goede trainingsperiode gehad om hiernaartoe te werken. Dus qua vorm en fitheid zit het wel goed."

En ook Korrel heeft plannen in Minsk: "Ik ben 25, ik voel me beregoed en heb al meerdere malen laten zien dat ik het kan. Ik denk dat het nu wel tijd wordt voor een mondiaal moment."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl