Vrouwen Duitsland overtuigend naar kwartfinales WK

Duitsland-Nigeria (achtste finale) | WK 2019

Duitsland heeft zich als eerste geplaatst voor de kwartfinales van het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk. De tweevoudig wereldkampioen won zonder heel goed te spelen toch eenvoudig met 3-0 van Nigeria.

De Afrikaanse ploeg was als nummer 38 van de wereld de underdog in het treffen met grootmacht Duitsland, maar in de openingsfase beet Nigeria goed van zich af. Al snel nam Duitsland echter de regie in handen en dwong het Nigeria ver terug.

Het was wachten op de openingstreffer voor Duitsland en in de twintigste minuut was het zover: in haar honderdste interland kopte aanvoerster Alexandra Popp de 1-0 binnen uit een corner.

De VAR riep scheidsrechter Yoshimi Yamashita nog naar de kant om te controleren of Svenja Huth niet hinderlijk buitenspel stond door het zicht van de keepster te blokkeren, maar het doelpunt bleef staan.

Duitsland voor het duel met Nigeria

Vijf minuten later kon de Japanse scheidsrechter weer naar de kant op advies van de VAR, nadat Evelyn Nwabuoku haar noppen vol op de knie Lina Magull had geplant na een onbesuisde uithaal.

Het bekijken van de beelden leverde Duitsland een strafschop op, die door Sara Dabritz onberispelijk raak werd geschoten. Het was Dabrtiz' derde goal in drie wedstrijden.

Doordat de olympisch kampioen daarna gas terugnam, veerde Nigeria enigszins op en kreeg Desire Oparanozie een goede kans. Ze kwam na een mooie actie van Rasheedat Ajibade echter net tekort om bij de tweede paal binnen te tikken.

Tien minuten voor tijd maakte Lea Schüller er 3-0 van voor Duitsland, nadat Ajibade een terugspeelbal zomaar in de voeten van de Duitse had geplaatst.