Nyck de Vries AFP

Autocoureur Nyck de Vries heeft de Formule 2-race in Frankrijk gewonnen. De 24-jarige Fries nam door de overwinning op het circuit van Paul Ricard in Le Castellet bovendien de leiding in het algemeen klassement over van de Canadees Nicholas Latifi.

De Vries had zich als vierde gekwalificeerd, maar pakte bij de hectische start direct de leiding. De race werd al in de tweede ronde stilgelegd na een reeks incidenten. De spectaculairste daarvan was de botsing tussen Mick Schumacher en Sean Galeal bij de start, waarbij de zoon van F1-legende Michael Schumacher met zijn auto door de lucht vloog.

De Vries wint incidentrijke Formule 2-race Paul Ricard Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Nadat nog eens drie anderen hun race voortijdig hadden moeten staken, besloot de wedstrijdleiding tot een herstart. De Vries was opnieuw goed weg, behield zijn leidende positie en had nadat iedereen naar binnen was geweest die plek opnieuw in handen.

Het is derde overwinning van het seizoen voor De Vries, na het winnen van de hoofdrace in Monaco en de sprintrace in Spanje.

'Hard moeten knokken'

"We hebben veel tijd gestoken in het verbeteren van mijn starts. Dat betaalde zich vandaag uit", zei De Vries na afloop. "Het was een incidentvolle race, ik heb er hard voor moeten knokken. Ik ben erg blij met dit resultaat."

Zondag begint De Vries als leider in het algemeen klassement aan de sprintrace. "Dat is leuk, maar ik daar staar ik me niet blind op. Vandaag zijn we tevreden, morgen is de volgende race en moet er weer gescoord worden."

STER reclame