Wiebes wint wegrace Europese Spelen, zilver Vos

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Goud en zilver voor Nederland in wegwedstrijd Minsk
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Lorena Wiebes heeft bij de Europese Spelen in Minsk goud veroverd in de wegwedstrijd. Ze bleef in de sprint heuvelop Marianne Vos en de Wit-Russische Tatsiana Sjarakova voor. Het was het eerste goud voor Nederland bij de Europese Spelen.

Het peloton, dat uit 72 rensters uit 26 landen bestond, moest in Minsk acht rondjes van vijftien kilometer afleggen, met in elke omloop een kasseienklimmetje net voor de meet.

De Duitse Hannah Ludwig, de Israƫlische Omer Shapira en de Wit-Russische Hanna Tserakh reden lang op kop. Maar op een gegeven moment vond het sterke Nederlandse blok, met Anna van der Breggen, Chantal Blaak en Amy Pieters, het welletjes.

Versnelling Van der Breggen

In de laatste ronde werd het drietal opgeraapt, waarna Van der Breggen vaart maakte op de kasseienklim. Door die actie konden zo'n vijftig rensters niet meedoen aan de eindsprint, waarin Wiebes het meeste gas gaf en zegevierde.

STER Reclame