Verhagen komt bij EK tekort in strijd om brons Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Sanne Verhagen heeft bij de EK judo, die in Minsk onderdeel zijn van de Europese Spelen, naast de bronzen medaille gegrepen. Ze delfde in de strijd om de derde plaats het onderspit tegen de Portugese Telma Monteiro, die met waza-ari aan het langste eind trok.

Monteiro was in de eerste ronde ook al te sterk gebleken voor Margriet Bergstra, de andere Nederlandse troef in de klasse tot 57 kilogram.

Zestien seconden

Verhagen was tot de herkansingen veroordeeld na een nederlaag in de kwartfinales tegen de Russin Darja Mezjetskaja. Al na zestien seconden ging het mis voor de 26-jarige Brabantse, die zich vervolgens revancheerde door een zege op ippon tegen de Spaanse Jaione Equisoain.

Bergstra: 'De loting zat niet mee'

Tot aan de kwartfinales had Verhagen gewonnen van de Oekraïense Maria Skora en de als tweede geplaatste Israëlische Timna Nelson Levy.

Tsjakadoea zevende

Bij de mannen kwam Tornike Tsjakadoea in de categorie tot 60 kilogram niet verder dan de zevende plaats. De Nederlander kwam in de herkansing tegen de Georgiër Amiran Papinasjvili met waza-ari op voorsprong, maar verloor uiteindelijk toch nog op ippon.

In de kwartfinales ging Tsjakadoea pas na vijf minuten in de extra tijd op een golden score onderuit tegen de Georgiër Loechoemi Tsjchvimiani. De ronde ervoor stond de jonge Fries ook al ruim vijf minuten extra op de mat tegen Karamat Goesejnov uit Azerbeidzjan.

In dezelfde klasse maakte Roy Koffijberg een flitsend debuut met een spectaculaire heupzwaai tegen de Turk Bekir Ozlu, maar in zijn tweede partij tegen de Spanjaard Francisco Garrigos moest hij zich al redelijk snel gewonnen geven.

STER reclame