Nuijens in een campagnevideo van zijn partij GroenLinks in 2017, toen hij nog in de Amsterdamse raad zat Youtube

De Diemense wethouder en locoburgemeester die gisteren werd gearresteerd op het Waterlooplein in Amsterdam, stapt op. Jorrit Nuijens van GroenLinks werd opgepakt nadat hij zich had misdragen op een terras. Hij schreeuwde en gooide een glas kapot.

Nuijens treedt per direct terug. "Ik bied mijn oprechte excuses aan. Allereerst aan de agenten die ik zoveel werk heb bezorgd, maar ook aan alle inwoners van de gemeente Diemen, aan mijn partij en aan de gemeenteraad en het college van Diemen."

Drugs

Nuijens had waarschijnlijk drugs bij zich toen hij werd gearresteerd. Volgens de politie zaten in zijn rugzak een flesje met vermoedelijk ghb en twee zakjes met vermoedelijk wiet.

Toen agenten hem aanspraken op zijn gedrag en hem vroegen te vertrekken, weigerde hij dit. Daarna werd Nuijens aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Hij verzette zich daarbij volgens de politie hevig.

Nadat hij naar het politiebureau was gebracht, spuugde Nuijens daar een agent in het gezicht. Twee agenten hebben aangifte tegen hem gedaan. De wethouder is door de politie verhoord en kort na middernacht weer vrijgelaten. Het flesje en de zakjes met vermoedelijk drugs erin zijn in beslag genomen.

Raadslid

Nuijens was sinds vorig jaar locoburgemeester en wethouder Werk en Inkomen in Diemen. Daarvoor was hij namens GroenLinks raadslid in Amsterdam.

Burgemeester Boog van Diemen zegt in een reactie op het vertrek van Nuijens dat dit de enige juiste beslissing is. "Er zijn duidelijk grenzen overschreden. De gemeente Diemen hecht veel waarde aan een integer bestuur. Dit gedrag past niet bij de waarden die wij zo belangrijk vinden. Zijn positie was door dit voorval onhoudbaar geworden."

STER reclame