De gemeenteraad van Dronten is akkoord gegaan met het weggeven van Drontens gebied aan Urk. De gemeente Urk is hiermee een stukje groter geworden.

Het gaat om een gebied ter grootte van 200 hectare. Daarmee wordt de watergrens tussen de twee gemeenten aangepast, zodat Urk alle vaarroutes kan binnenhalen die bij de toekomstige nieuwe buitendijkse haven horen, schrijft Omroep Flevoland.

De grenscorrectie tussen de gemeenten Dronten en Urk Gemeente Dronten

De provincie Flevoland is van plan in Urk een nieuwe servicehaven te bouwen. In het toekomstige havengebied van Flevoport komen bedrijven uit de zwaarste milieucategorie en die kunnen risicovol zijn, omdat er bijvoorbeeld met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt. De twee gemeenten vinden dat het in het geval van een calamiteit wenselijk is dat het hele gebied tot één gemeente hoort.

Groter dankzij Noordoostpolder

Urk groeide vorig jaar ook al met bijna 200 hectare door een grenscorrectie met de gemeente Noordoostpolder. Ook toen werd de grens deels verschoven voor meer ruimte in Urk voor de aanleg van de haven. Een ander stuk was bestemd voor de aanleg voor een nieuw natuurgebied in Urk.

STER reclame