Tonny Vilhena Pro Shots

Tonny Vilhena verruilt Feyenoord voor het Russische FC Krasnodar. De 24-jarige middenvelder tekent een meerjarige verbintenis bij de nummer drie van het afgelopen seizoen in de Russische competitie.

Het contract van Vilhena bij Feyenoord liep door tot medio 2020. Drie jaar geleden dreigde hij Feyenoord ook al te verlaten. Hij weigerde zijn contract te verlengen, maar besloot uiteindelijk vanwege privé-omstandigheden toch te blijven en te verlengen.

Kind van de club

Vilhena doorliep vanaf de F-jes de jeugdopleiding van Feyenoord. De 15-voudig international debuteerde in januari 2012 in de eredivisie en speelde uiteindelijk 208 competitiewedstrijden voor de Rotterdammers. Hij werd in 2017 landskampioen met Feyenoord en pakte twee keer de KNVB-beker en twee keer de Johan Cruijffschaal.

Tonny Vilhena (m) in 2017 met de kampioensschaal ANP

Voor Krasnodar is Vilhena al de tweede aankoop uit de eredivisie deze transferzomer. Eerder legde de Russische club Younes Namli vast. De Deen komt over van PEC Zwolle.

Jørgensen en Toornstra blijven wel

Nicolai Jørgensen blijft wel bij Feyenoord. De Deens international tekent na zijn vakantie een nieuw contract tot de zomer van 2022 in Rotterdam.

Feyenoord heeft met Jens Toornstra een principeakkoord bereikt over contractverlenging. De oude verbintenis van de 30-jarige middenvelder, die in 2014 overkwam van FC Utrecht, liep tot de zomer van 2021 en de nieuwe tot 2022.

Ødegaard in Duitsland

Martin Ødegaard is dicht bij een overgang naar Bayer Leverkusen. De Noorse aanvallende middenvelder, die ook werd begeerd door Ajax, onderhandelt donderdag over een meerjarig contract met de Duitse club waar Peter Bosz trainer is.

Martin Ødegaard ProShots

Ødegaard werd donderdag in Duitsland gespot, samen met zijn zaakwaarnemer en vader. Hij is nog eigendom van Real Madrid, dat hem de afgelopen seizoenen aan sc Heerenveen en Vitesse verhuurde.

Ajax zag in Ødegaard een goede vervanger van Hakim Ziyech, die voor een vertrek naar het buitenland staat. Het lijkt er op dat de Noor zijn loopbaan liever in de Bundesliga voortzet.

De Duitse club nam onlangs Daley Sinkgraven over van Ajax.

STER reclame