Policía Nacional
NOS NieuwsAangepast

Turks-Nederlandse 'koning van heroïne' opgepakt in Spanje

In de Spaanse regio Galicië is een netwerk van drugssmokkelaars opgerold waar een Turks-Nederlandse heroïnehandelaar de grote leverancier voor was. Het gaat volgens Spaanse media om Sadullah U., betiteld als "koning van heroïne". Hij zou eerder deze week zijn opgepakt zijn met zeven kilo heroïne in zijn auto. Naast hem werden de afgelopen dagen nog 16 andere mensen gearresteerd.

U. wordt gezien als een van de grootste heroïnehandelaars van Europa. Naar verluidt woonde hij praktisch in zijn Audi A3, waarmee hij dagelijks grote afstanden aflegde. Ook wordt gemeld dat U. nooit mobiele telefoons gebruikte.

De Spaanse politie deelde de beelden van de vangst:

Spaanse politie arresteert 'een van Europa's grootste heroïnehandelaars'

De Spaanse politie ontdekte in januari dat een drugshandelaar in de stad Ourense veel heroïne begon te verhandelen en startte een onderzoek dat tot de arrestaties van gisteren heeft geleid. Rechercheurs namen naast de heroïne ook 66 kilo speed en duizenden euro's in cash in beslag.

U. werd twee keer eerder gearresteerd. De laatste keer was in 2008 toen de Spaanse politie de grootste heroïnevangst ooit in Spanje deed. Toen werd meer dan 300 kilo drugs op een jacht bij Barcelona ontdekt. In 1994 belandde U. in de de gevangenis na de vondst van 118 kilo heroïne in Madrid.

Heel groot nieuws is dit niet in Spanje, zegt correspondent Rop Zoutberg. Galicië staat bekend als een van de grote invoerhavens van Zuid-Amerikaanse drugs. Vanuit de deelstaat worden grote delen van West-Europa voorzien van cocaïne en heroïne.

Zoutberg: "De drugsbendes waren vooral eind jaren negentig zeer berucht, ook door de drugsproblemen die ze in Galicië veroorzaakten. Tegenwoordig lijken de drugsbaronnen beter gecontroleerd, al zijn er zeker aanhoudingen als deze van tijd tot tijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl