Caia van Maasakker scoort bijna uit een strafcorner Getty Images
NOS Sport Hockey

Hockeysters worstelen zich naar zege op Groot-Brittannië

De Nederlandse hockeysters hebben hun dertiende overwinning in de Pro League geboekt. In Londen worstelde Oranje zich tegen Groot-Brittannië naar 1-0.

Op 1 juni was Oranje in Eindhoven met 2-0 te sterk voor de Britsen. Nu, in de honderdste interland onder bondscoach Alyson Annan, had Nederland het knap lastig. De ploeg creëerde voor rust slechts één kans, maar het backhandschot van Lidewij Welten werd gekeerd door Amy Tennant.

Aan het eind van het derde kwart kreeg Oranje twee strafcorners die niets opleverden. In het vierde kwart faalde Ginella Zerbo oog in oog met Tennant en werd een strafcorner van Caia van Maasakker van de lijn gehaald.

Oranje mocht van geluk spreken dat het toen nog steeds 0-0 stond, want Groot-Brittannië was de hele wedstrijd dreigend en zag bovendien twee goals afgekeurd worden door de videoscheidsrechter.

Anderhalve minuut voor tijd was het alsnog raak voor Oranje: Welten knalde de bal voor het doel, waar Kelly Jonker scoorde met de tip-in.

Nederland was al zeker van deelname aan het finaletoernooi, dat eind juni gehouden wordt in Amstelveen. Ook Argentinië heeft zich al geplaatst.

STER reclame