Bertens verslaat Rybakina en staat voor het eerst in finale grastoernooi

Kiki Bertens heeft voor het eerst de finale bereikt van een grastoernooi. Dat deed de Nederlandse in eigen land door in Rosmalen af te rekenen met Jelena Rybakina in 6-4, 6-4.

De nummer vier van de wereld startte sterker dan haar Kazachstaanse tegenstander. Bertens kwam op een 2-0 voorsprong, verspeelde die weer, maar kwam de gehele wedstrijd zelden in de problemen tegen de 19-jarige Rybakina.

In de tweede set kwam Rybakina nog terug van een 5-2 achterstand, maar Bertens trok de wedstrijd toch in twee sets naar zich toe.

Finale

In de finale wacht Alison Riske. De Amerikaanse won met 6-4, 3-6, 7-6 (5) van Veronika Koedermetova. Riske, de nummer 61 van de wereld, is de eerste opponente voor Bertens deze week uit de mondiale top-100.

Bertens speelde drie keer eerder tegen Riske. Alle drie de partijen sloot de Nederlandse winnend af.

Druk in eigen land

Na afloop van haar lange tennisdag, waarop ze ook nog in actie kwam in de halve finales van het dubbelspel (en daarin verloor), sprak Bertens met NOS-verslaggever Mark Brasser. "Ik kan er wel omheen draaien, maar het is toch lastig om te spelen in eigen land. Het geeft meer druk."

Bekijk het hele interview hieronder.

Bertens opgelucht: 'Toch lastig, spelen in eigen land'

STER reclame