Phillippe Coutinho viert zijn treffer tegen Bolivia

Simpele zege Brazilië op Bolivia bij start Copa América

Brazilië is het toernooi om de Copa América in eigen land begonnen met een overwinning op Bolivia. Het gastland won in een uitverkocht Estádio do Morumbi in São Paulo gemakkelijk met 3-0.

Met Ajacied David Neres in de basis was Brazilië de ploeg die aanviel. De Bolivianen beperkten zich louter tot verdedigen. Die tactiek bleek te werken want Bolivia hield Brazilië in de eerste helft van scoren af.

Kort na rust was het dan toch raak voor Brazilië. De Argentijnse scheidsrechter Nestor Pitana en de VAR zagen in het zestienmetergebied hands van een verdediger van Bolivia en legden de bal op de stip. Phillippe Coutinho faalde niet van elf meter: 1-0.

Enkele minuten later verdubbelde de speler van FC Barcelona de score door van dichtbij raak te koppen uit een voorzet van Roberto Firmino.

Vlak voor tijd zorgde Gremio-speler Everton, de vervanger van Neres, met een prachtig schot in de verre hoek voor de eindstand.

Neymar

De Braziliaanse sterspeler Neymar mist de strijd om het Zuid-Amerikaanse kampioenschap. De aanvaller van Paris Saint-Germain heeft een enkelblessure, vorige week opgelopen in een vriendschappelijk duel met Qatar.

Neres begon tegen Bolivia op de positie van Neymar.