Dionne Stax bij de Uitslagenavond op de dag van de Tweede Kamerverkiezingen ANP

Dionne Stax verruilt NOS voor AVROTROS

time icon

NOS-presentator Dionne Stax verruilt de NOS voor de AVROTROS. Zij gaat daar aan de slag bij de radio en wordt het gezicht van verschillende tv-programma's.

De 34-jarige Stax presenteert sinds 2012 voor de NOS en maakte haar tv-debuut bij het NOS Journaal op 3. Ze kwam twaalf jaar geleden als stagiaire binnen op de redactie van NOS Headlines, tegenwoordig NOS op 3. Ook was ze enige tijd werkzaam op de binnenlandredactie. In 2013 presenteerde ze voor het eerst het NOS Journaal.

Bij de AVROTROS gaat Stax onder meer het tv-programma DNA Onbekend presenteren. Ook gaat ze vanaf 1 januari een nieuw doordeweeks actualiteitenprogramma op NPO Radio 1 presenteren met Toine van Peperstraten. Dat zal worden uitgezonden tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

"Ik vind het ongelooflijk spannend om het warme bad van de NOS te verlaten", zegt Stax in een persbericht. "Ik kijk terug op vele mooie en bijzondere momenten en ben de NOS erg dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Tegelijkertijd voel ik dat ik klaar ben voor een nieuwe stap."

dionne_stax
12 jaar geleden begon ik als stagiair bij de @NOS en wat heb ik sindsdien veel moois mogen doen en maken. Ontelbaar veel journaals, koningsdagen, verkiezingsuitzendingen en programma's. Het was een bijzondere en leerzame reis. Maar het is tijd voor iets nieuws. Ik stap de journaalstudio uit en ga aan de slag bij @omroep.avrotros. Ik krijg de kans om daar radio en verschillende tv programma's te maken. Helemaal uit mijn comfortzone, reuze spannend, maar wat heb ik er zin in! Tegelijkertijd is het ook even slikken, ik neem afscheid van het veilige, warme NOS nest. Voorlopig ben ik nog even bij de NOS te zien, dit najaar ga ik een mooi, nieuwe avontuur beginnen. #avrotros #nos #nieuwestap

STER Reclame