Nigeria-Zuid-Korea (groep A) | WK 2019 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Nigeria heeft op het WK in Frankrijk de eerste punten binnen. De ploeg die zaterdag in groep A een 3-0 nederlaag tegen Noorwegen te slikken kreeg, ging in Grenoble tegen Zuid-Korea efficiënter met de kansen om en won met 2-0.

De povere eerste helft leverde nauwelijks opwindende momenten voor de doelen op. De Nigeriaanse spits Desire Oparanozie was met een kopbal dicht bij de openingstreffer, maar doelvrouw Kim Min-jeong reageerde adequaat. Chiamaka Nnadozie, haar collega aan de andere kant, stond paraat bij een schot van linksbuiten Lee Geum-min.

Onhandigheidje

Dat er voor rust toch een doelpunt viel, was te danken aan een onhandigheidje van Kim Do-yeon, die na een halfuur dacht een dieptepass van Rita Chikwelu op Oparanozie te onderscheppen. Ze kreeg de bal echter op de verkeerde kant van haar voet en verraste haar eigen keepster: 1-0.

De Koreaanse keepster ziet tot haar schrik hoe Kim Do-yeon (midden) de bal de verkeerde richting heeft gegeven AFP

Na de pauze was de eerste kans voor Oparanozie, maar haar kopbal ging net over het doel. Cho So-Hyun probeerde met een afstandsschot de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar Nnadozie stond paraat tussen de palen. Het was wel het sein voor de Aziatische vrouwen, die vrijdag met 4-0 onderuit waren gegaan tegen gastland Frankrijk, om de druk flink te verhogen.

In de 58ste minuut leek dat succes op te leveren, toen Geum-min na halfslachtig ingrijpen van Nnadozie in de rebound toesloeg. Buitenspel verpestte het Koreaanse feestje.

Domper

De domper werd nog groter toen Nigeria een kwartier voor tijd een van de spaarzame counters wel verzilverde. Chidinma Okeke ontdeed zich handig van een tegenstandster en bediende Asisat Oshoala in de diepte.

Asisat Oshoala omspeelt op weg naar de 2-0 de Koreaanse keepster AFP

De speelster van FC Barcelona, drievoudig Afrikaans voetbalster van het jaar, schudde Hwang Bo-ram van zich af, omspeelde Nnadozie en schoof de bal uit een lastige hoek beheerst in het lege doel: 2-0.

Zuid-Korea probeerde uit alle macht nog wat terug te doen, maar de kopbal van invalster Moon Mi-ra en het schot van Yeo Min-Ji, eveneens een invalster, werden een prooi voor keepster Nnadozie.

Statistieken Nigeria - Zuid-Korea

STER reclame